Näin peset ja huollat neuletuotteesi oikein

Näin peset ja huollat neuletuotteesi oikein

Villatuotteet tarvitsevat harvoin pesua, usein tuuletus riittää!
Luet nyt Näin peset ja huollat neuletuotteesi oikein 2 minuuttia Seuraava Kevään pitsineulosta verkkokaupassa

Neuletuotteiden käyttö on lisääntynyt paljon. Kokosimme kuluttajille ohjeita tuotteiden huoltoon ja puhdistuksen. Poimi tästä parhaat vinkit ja tuotteesi käyttöikä kasvaa!


 

Onko sinulle tuttua fiilis kun tulet räntäsateessa kotiin ja epäilet kastuneen piposi elinkaaren olevan lopussa? Näin ei useinkaan ole. Pienellä vaivalla ja ajalla tuote herää uuteen eloon:

1. avaa pipon käänteet suoriksi

2. vedä pipoon mittaa pituussuunnassa

3. aseta pipo kuivamaan tasaiselle ilmavalle alustalle.

4. kun tuote on täysin kuiva, voit taittaa käänteet uudelleen ja ottaa pipon taas käyttöön.

 

VILLATUOTTEET TARVITSEVAT HARVOIN PESUA

Useimmiten tuote raikastuu tuulettamalla. Mutta älä koskaan laita villatuotetta säilytykseen (vaikka kesän ajaksi) pesemättömänä. Säilytyksessä tuote saattaa saada kutsumattomia tuholais-käyttäjiä, jotka nakertavat tuotteesi rakenteen pilalle.

 

PESE TUOTE SEURAAVASTI:

Jos pipossa, lapasissa tai muussa neuleasusteessa on taite, avaa se suoraksi.

  • Tuotteen sisällä olevaan pesuohjelappuun on merkitty tuotteen pesulämpötila. Neuleen pesulämpötila on yleensä 30- 40 °C.
  • Neuleet pestään koneessa aina ns. villaohjelmalla, eli neuleille tarkoitetulla hellävaraisella pesuohjelmalla. Pesulämpötilamerkin alla oleva viiva tarkoittaa, että pesuohjelman on oltava hellävarainen.
  • Käytä pesuaineena hienopesuainetta. Älä käytä valkaisuaineita. Monissa pesuaineissa ja tahranpoistoaineissa on maininta, etteivät ne sovi villalle.
  • Huuhteluaineen käyttö emme suosittele
  • Pese neuleet erillään tai nukkaamattomien, samanväristen tuotteiden kanssa. 
  • Pesun jälkeen tuote muotoillaan, eli oiotaan suoraksi. Neuleasusteen taitteet pidetään edelleen avoimina ja tuotteeseen vedetään kevyesti mittaa. Älä venytä tuotetta leveyssuunnassa.
  • Tuote kuivataan tasolla ilmavassa paikassa tai kuivauskaapissa miedolla lämmöllä. Kuivauskaapissa tuotetta ei saa ripustaa niin, että se venyy leveyssuunnassa märkänä ja raskaana.
  • Älä laita neuletuotteita kuivausrumpuun. Kuivausrumpu tuhoaa varmasti herkän neuletuotteen.
  • Neuleet tarvitsevat harvoin silitystä, mutta osalle materiaaleista sen voi tehdä pesuohjeessa olevan lämpötilan mukaisesti. 
  • Kun neuletuote on kuiva, pörhistä sitä vähän esimerkiksi ravistelemalla tupsua ja käännä neuleessa mahdollisesti olevat taitteet takaisin paikoilleen.